Zo werkt wifi in de auto

Rijd je naar je werk of ga je met het gezin op pad dan zal er steeds meer gebruik worden gemaakt van wifi in de auto. Wanneer je met collega’s gaat carpoolen wordt er veelvuldig onderweg gewerkt zodat je op het werk niet eerst nog hoeft op te starten. Rijd je met je gezin dan zal er onderweg veelvuldig van het internet gebruik worden gemaakt. Voorheen werd er dan gebruik gemaakt van een hotspot via jouw telefoon maar steeds vaker wordt er gebruik gemaakt van wifi in de auto. We keken voor je hoe dit nou werkt en hoe jij er optimaal van kan profiteren.

Wifi in de auto is easy
Zo werkt wifi in de auto wanneer jij gaat reizen. Je moet voor een goede wifi verbinding onderweg een Mifi router kopen. Dit is een apparaat wat nog het beste te omschrijven valt als een mobiele router. Er wordt gebruik gemaakt van een simkaartje voor mobiele data. Dit kan een simkaartje zijn wat aan een data abonnement vast zit maar het kan ook een prepaid simkaart zijn die je aanschaft voor eenmalig gebruik omdat je op reis gaat met het gezin.

De meeste apparaten die je koopt zijn relatief plug and play. Er wordt gebruik gemaakt van een techniek waarbij het wifi signaal wordt doorgegeven in de auto en waarbij de diverse apparaten moeten inloggen op dit wifi signaal om ervan te profiteren.

Zo werkt wifi in de auto op je bestemming
heb je een router gekocht voor wifi in de auto dan is de eerste gedachtegang dat het gaat om een toestel wat je enkel onderweg kan gebruiken. In de praktijk blijkt echter dat dit toestel op meer plaatsen wordt ingezet. Wanneer je bijvoorbeeld naar een vakantiepark of een hotel toe gaat dan kom je erachter dat het Wifi signaal hier vaak slecht is. Dat komt door het hoge aantal gebruikers op één locatie.

Het beschikbare signaal moet dan worden verdeeld en dat komt de snelheid niet ten goede. Wanneer je gebruik maakt van een router voor wifi onderweg kan je deze doorgaans ook op je bestemming inzetten. De 4G bundel die je gebruikt voor onderweg kan je in dat geval ook op locatie gebruiken. Zo werkt wifi in de auto behoorlijk in jouw voordeel want je bespaart op losse internetkosten. Daardoor wordt werken vanuit een hotel of een vakantiepark opeens een stuk aantrekkelijker.

Wifi onderweg voor een veilige verbinding
Werk je regelmatig op een flexplek waar gebruik wordt gemaakt van een openbaar netwerk voor internet dan is het niet altijd verstandig om hiervoor te kiezen. Zo werkt wifi in de auto namelijk met een signaal waar niet door meerdere gebruikers gebruik van wordt gemaakt. Je hebt een beveiligd signaal doordat buitenstaanders dit niet af kunnen lezen. Vertrouwelijke informatie kan je dan ook op een zeer veilige manier versturen met een Mifi router. Zo werkt wifi in de auto dus niet alleen onderweg, in de auto, in jouw voordeel maar ook wanneer je elders aan het werk bent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *